Stevia – Naturens eget sötningsmedel

Pris: 190 kr inkl. frakt/ 60ml flaska.

Stevia är en liten grön planta som har sitt ursprung i Paraguay. Den är vildväxande på höglandet på ca. 4000 meters höjd mellan Brasilien och Paraguay, men kommersiell odling finns numera också på många andra platser i Syd- och Centralamerika och även i Kina, Israel och Thailand.

Den kallas även för sötflockel, sockerplanta eller honungsplanta och är:
Naturens eget sötningsmedel.

Den är upp till 30 ggr sötare än socker och går att använda istället för socker i alla drycker och matlagning då den klarar både höga och låga temperaturer.

Stevia innehåller inga kolhydrater eller kalorier, vilket gör den till ett bra alternativ för den som är diabetiker, lider av övervikt eller som vill ha ett nyttigare alternativ än socker.

Den har också en klar effekt när det gäller att dämpa sockersuget hos sockerkänsliga personer och kan även minska hungerkänslor genom att den inte påverkar blodsockret.
Stevia minskar bildningen av plack och kan därför motverka hål i tänderna, pga att den inte innehåller näring för de bakterier som orsakar karies. Stevia är därför ett bra alternativ för tänderna.

Idag står olika Steviaprodukter för ca 50% av den totala sötningsmarknaden i Japan. Dess användningsområde bara ökar och ökar och har blivit så populärt att tex. Coca-Cola Company använder Stevia som sötningsmedel i flertalet sockerfria produkter på den japanska marknaden.

2 droppar Stevia = 1 sockerbit/1 tsk socker. 1 msk Stevia = ca 2,5 dl socker.

Prova dig fram till din egen sötningssmak!

[formcraft id=’6′ type=’popup’ background=’red’]Beställ produkten här![/formcraft]