En hälsoresa – vad innebär det?

Jo, vi satsar på friskvård på alla plan, för både kropp och själ. Kanske vill du bara ha en skön semester borta från vardagens bestyr eller kanske få en kick att komma igång med träningen och lite goda tips & råd.

Vi vill skapa en sorts helhet. Nya erfarenheter och kontakter. Humor, glädje, rörelse och avkoppling samt en välbalanserad kost ger gemensamt den harmoni vi alla så väl behöver.

Aktiviteter finns i ett väl varierat utbud för att passa alla, vare sig du vill ha tuffa pass eller lugna med mjuka rörelser. Låt t.ex. kroppen vakna till liv med qigong i soluppgången, en power walk längs havet eller varför inte ett välbehövligt yogapass. 

Låt t.ex. kroppen vakna till lliv med qigong i soluppgången eller en power walk längs havet.  Eller varför inte yoga, meditation eller ett tuffare Zumba-pass?

Exempel på ett dagsprogram 

(programmet kan variera från dag till dag och resa till resa)

 • 07:30 Välj mellan yoga och qigong
 • 08.15 Morgongympa eller Chi ball
 • 08:30 Frukost
 • 10:30 Vandring, kort promenad eller cykeltur
 • 14:00 Core/cirkelfys eller vattengympa
 • 15:00 Danspass, avslappning/meditation eller sittgympa
 • 15:45 Te-stund med lättsam kort-föreläsning eller demonstration
 • 16.45 Föredrag
 • 18:00 Middag
 • 19:15 Linedance
 • 20:00 Underhållning/allsång/dans

 

vad_ar_en_halsoresa_650

Maten vi serverar på våra färsgsprakande buféer, är vegetarisk och till största delen ekologiskt odlad. Den har det bästa näringsvärde och sammansättning och lagas från grunden av våra egna specialicerade kockar som följer med på resan. Kom och smaka hur gott det kan vara med ren/giftfri mat. Mat som kroppen blir glad av!! Läs om vetenskapliga tester under fliken vår kost.

 

Behandlingarna är av många olika slag och utförs av erfarna och välrenomerade läkare och terapeuter. T.ex massage, kinesiologi, akupunktur, blodanalyser, mätning av hjärt-& kärl status, samtalsterapi, dietistråd, färg- & stilanalys och skönhetsvård.

Föredragen du kan lyssna på, handlar om vår kost och hur den påverkar oss, miljön, alternativa behandlingsmetoder och olika sätt att hjälpa oss själva att må bättre. Ibland har vi speciella teman som t.ex. att styra sina egna tankar och påverka sin livssituation, viktproblem eller hur man kan förebygga och motverka obalanser i kroppen. Du kan också få råd om färg & stil  och hur du kan framhäva de bästa sidorna och hos sig själv.

Kurserna är också ett led i att skapa harmoni och balans i tillvaron som medicinsk yoga, örter för husapoteket, feng shui eller självhjälp med akupressurpunkter.

Våra tankar om hälsa grundar sig på Are Waerlands idéer att livet inte handlar om sjukdomar utan livsföringsfel och att man botar en sjuk kropp genom att återställa dess naturliga livsföringsrytm..

Han var förespråkare för en vegetarisk och giftfri kost, frisk luft och motion. Man skulle avhålla sig från gifter som alkohol, kaffe och tobak och undvika, eller minska, de vita onyttigheterna i maten – socker, salt och vitt mjöl.

Kort sagt: Vi ger dig kunskaperna – Du gör valen.

 Välkommen!