Vegetarisk kost
En god vegetarisk kost fyller alla dagens krav, ur näringssynpunkt förstås, men den går också snabbt att laga, är lätt att leva med och...
Ät dig frisk med grön mat!
Ät dig frisk med grön mat – så heter kokboken skriven av Strandgårdens chefskock sedan 37 år, Ola Johansson. I förordet kommenterar...
Strandgårdens gröna påsktips!
Våren är äntligen här och med typiskt aprilväder - ena timmen sol och andra timmen regn men det är ju då vi vet att vi är på väg mot...
Kockarnas lilla groddskola!
Att odla groddar själv är enkelt och är ett jättebra sätt att skaffa sig färsk näringstät kost. Under groddningsprocessen utvecklas...
Strandgårdens gröna tips för veckan!
Polenta med lök, tomatsås och knaperstekt portabello 4 portioner 2 dl polenta 1 gul lök 6-8 kvistar persilja 4-500 g Portobellosvamp...
Veckans gröna recept
Vad ska du laga i veckan? Om fantasin tryter kommer här recept på en ljuvlig gratäng som våra kockar gärna lagar. Vegansk...